Ello…. Is it BOE! you’re looking for?

Ja mensen, het was bijna niet te missen: we hebben er weer een nieuw sociaal platform bij: Ello.
Begin vorige week was het ineens hot: iedereen leek al een account te hebben behalve ik. Alleen al om te kunnen zeggen ‘dat ik er als één van de eersten op zat’, heb ik snel een invite geregeld. Je kunt namelijk alleen via uitnodiging op Ello komen, net als vroegah met Gmail.

ello-invite-only

Dat bleek niet moeilijk: via Twitter zocht ik op #ello en binnen 2 minuten had ik een invite te pakken. Gelukkig ben je op Ello niet meteen moederziel alleen. Ik herinner me nog mijn eerste twitteraccount, zonder volgers. Een beetje dingen roepen in het luchtledige. Ello? Anybody home? Bij Ello heb je gelijk twee contacten: degene die je heeft uitgenodigd en Ello zelf. Wel zo gezellig. De mensen die je volgt kun je zelf indelen in twee groepen: vriend (friend) of ruis (noise). Dat houdt het nog overzichtelijker dan het al was.

Ello, het nieuwe Facebook

Ello wordt al het nieuwe Facebook genoemd, maar dan zonder toeters en bellen. Ello gaat helemaal mee in de minimalistische trend die in design-land rondwaart. Een lekkere kale lay-out, simpel lettertype, geen kleur. Gaan we massaal overstappen? Of sterft het een eenzame dood, net als Google+? (Oh wacht, ben jij daar wel actief?)

Ello, goodbye?

 

ello-privacy

Ja nu al. Ello werd jubelend ontvangen, want een paar leuke jongens zitten op een zolderkamertje te knutselen aan een advertentievrij sociaal platform dat het grote, machtige, boze Facebook van haar troon gaat stoten, ha! Maar… het verhaal ligt iets anders. Want wie heeft tijd om zoveel uren zonder salaris in het lanceren en promoten van Ello te steken? Precies. Ello is gefinancierd door FreshTracks Capital met een bedrag van $435.000. Dit is durfkapitaal dat vaak gebruikt wordt om startende ondernemingen te financieren. Meestal gebeurt dat in ruil voor zeggenschap in de onderneming. Waarom mensen daar in het geval van Ello over vallen, lees je hier. Verder lijken ze het met privacy ook minder nauw te nemen dan ze doen voorkomen.

Durf je nog?

Ben je toch nieuwsgierig geworden en kan alle kritiek op Ello je niet boeien? Ik heb nog 3 invites 1 geen invites over, sorry dus mail me maar als je interesse hebt. Heb je al een Ello-account? Voeg me toe, dat vind ik leuk: ello.co/mdubbelm

Update 8 oktober 2014
Er blijven maar nieuwe social media platforms bijkomen. Ken jij Carrot al?