Nieuw: cursus WordPress SEO in Utrecht

Goed nieuws voor wie meer wil leren over zoekmachineoptimalisatie. Oftewel: hoe zorg je dat je website beter vindbaar wordt in Google en andere zoekmachines? Monique Dubbelman start op 6 september 2018 met de cursus WordPress SEO. De cursus wordt gegeven op donderdagmiddag bij Weblish in Utrecht.

Welke onderwerpen worden tijdens deze SEO cursus behandeld?

In 5x 2,5 uur leer je alles over het doen van zoekwoordenonderzoek en de werking van zoekmachines. Termen als ranking, backlinks, linkbuilding, SERP en local SEO zijn na deze training voor jou gesneden koek. Ook leer je alles over het gebruik van SEO plugins in WordPress, waaronder Yoast SEO.

Optimaliseren van webteksten voor SEO

Bovenaan staan in Google is niet alleen weggelegd voor grote organisaties, maar na het volgen van deze cursus ook haalbaar voor jou. Weten hoe je het moet doen brengt je al een heel end op weg. Naast handige tools voor het doen van onderzoek en analyseren van je resultaten, leer je tijdens deze cursus WordPress SEO ook hoe je teksten schrijft en optimaliseert voor zoekmachines. On onze ogen het belangrijkste onderdeel van SEO. Door het schrijven van goede, relevante content en deze te optimaliseren voor zoekmachines, bind je je bezoekers.

Gelukkig is er veel veranderd in de ontwikkeling van SEO. Zoekmachines worden steeds intelligenter en gaan (gelukkig!) meer op echte mensen lijken. Daardoor wordt het eigenlijk een stuk makkelijker: je hoeft niet meer te kiezen of je voor je websitebezoekers schrijft of voor Google. Een recent voorbeeld van deze toenemende intelligentie van zoekmachines is het herkennen van synoniemen door Google.

Voor wie is de cursus WordPress SEO bedoeld?

Als je mee wilt doen aan de cursus WordPress SEO, dan dien je in ieder geval zelf een WordPress website te hebben. Je hoeft hem niet zelf te hebben gebouwd, maar je dient wel met regelmaat pagina’s of blogberichten toe te voegen aan je website. Ook dien je zelf beheersrechten voor je website te hebben, zodat je plugins kunt installeren. Daarnaast is deze cursus geschikt voor content managers, virtual assistants, webredacteuren en andere beheerders die willen dat hun website beter gevonden mag worden in Google en andere zoekmachines.

Over de trainer

Monique Dubbelman van BOE!media heeft ruime ervaring in het schrijven van teksten en structureren van content voor het web. Eerder gaf ze les aan de Hogeschool van Amsterdam als docent visual storytelling en als gastdocent SEO voor de opleiding Creative Business. Naast bijna 10 jaar ervaring met WordPress, heeft zij ook een design- en marketingachtergrond. In 2018 is ze afgestudeerd als informatiespecialist. Via haar eigen bedrijf BOE!media adviseert ze bedrijven over hun online (marketing) strategie. Als onderdeel daarvan bouwt ze gebruiksvriendelijke websites in WordPress.

Inschrijven en meer informatie

Meer weten over deze cursus of meteen inschrijven? Op de website van Weblish vind je alle informatie die je nodig hebt.