Tivoli tijdmachine

Eind oktober postte ik al een link op mijn Facebook-pagina over de Tivoli Tijdmachine. Sinds november heeft Tivoli namelijk haar concertposters van de afgelopen 30 jaar online geplaatst.
En dan begint een mens te mijmeren. Wat was het eerste concert dat ik bijwoonde in Tivoli? Het moet ergens in 1988 geweest zijn denk ik. Ik scroll door de posters.

Tivoli Tijdmachine - Pixies

De Pixies heb ik in die tijd zeker in Utrecht gezien. Maar was het dit concert? Of zag ik ze in Vredenburg?

Tivoli Tijdmachine No Means No

No Means No dan? In die tijd heel vaak gezien. Eén van mijn favoriete bands toen. Maar in Tivoli? Wat is dat trouwens voor vaag plaatje op de achtergrond? En door wie is de poster gemaakt? Ik had het leuk gevonden als daar ook wat over bij stond.

Tivoli Tijdmachine

Firehose! Jazeker! Hier was ik bij. Deze poster kan ik me namelijk ook nog wel herinneren. Goh…

Ik zal jullie niet vermoeien om alle posters van de concerten die ik er gezien heb hier te plaatsen. En ook niet de posters die ik het mooist vind. Want dat zijn er een nogal wat. Leuke functie van de website van de Tivoli Tijdmachine is, dat je dat daar kunt doen. Je kunt posters als favoriet opslaan met behulp van je e-mailadres of Facebook-account. Je kunt zelf tickets, posters, filmpjes en foto’s uploaden en je favoriete posters nabestellen. En natuurlijk delen met je vrienden! Because it’s all about sharing, isn’t it?

Zijn het ook grafische hoogstandjes? Nou nee. Dat wil zeggen: er zijn duidelijk perioden in het ontwerp van de posters waar te nemen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het overzicht van 1990 😉
En daar mis ik dus wel wat informatie op de website. Door wie zijn de posters gemaakt? En hoe strikt was de opdracht? Welke druktechniek is gebruikt?
Maar misschien speelt hier beroepsdeformatie op. Wellicht doet het er ook allemaal niet toe en gaat het puur om het sentiment.

Tivoli Tijdmachine – 30 jaar affiches